Loading…
Data-SKUP 2019 has ended
Back To Schedule
Saturday, October 26 • 17:00 - 18:00
Lynprat i datajournalistikk

Sign up or log in to save this to your schedule, view media, leave feedback and see who's attending!

Få med deg ti av de mest spennende prosjektene i datajournalistikk det siste året. Innlederne får fem minutter hver, og etter en time sitter du garantert igjen med mange inntrykk og kanskje noen egne ideer.


Speakers
avatar for Espen V. Rasmussen

Espen V. Rasmussen

Journalist, Adresseavisen
Espen Rasmussen (42) har studert på Norges Handelshøyskole i Bergen, og jobbet som journalist i Adresseavisen siden 2004. Han jobber i utviklingsavdelingen i Adressa, primært med datajournalistikk
avatar for Geir Molnes

Geir Molnes

Journalist og faktasjekker, Faktisk
Geir Molnes er journalist og faktsjekker i Faktisk. Han var journalist, nyhetsredaktør og ansvarlig redaktør for Universitas i perioden 2012 til 2015. Etter dette jobbet for VGs dagsordenavdeling og nyhetsavdeling.
avatar for Ola Strømman

Ola Strømman

Programmerer, Dagbladet
Ola Strømman har jobbet som programmerer hos Dagbladet siden 1999. Tidligere SKUP-vinner med Null CTRL og Dataskup-vinnner med Søppelkrisa.
avatar for Jørgen Arnor Gårdsø Lom

Jørgen Arnor Gårdsø Lom

Redaksjonell utvikler, Aftenposten
Jørgen Arnor G. Lom (31) er redaksjonell utvikler i Aftenposten. Han jobber med visuell historiefortelling og datajournalistikk.
avatar for Hannah A. Hansen

Hannah A. Hansen

Datajournalist, TV 2
Hannah A. Hansen er datajournalist i TV 2 Nyhetene og TV 2 Sporten. Hun har bakgrunn som utvikler og scrum-master i Knowit i Bergen og har MSc i informatikk fra UiB.  
avatar for Rune Ytreberg

Rune Ytreberg

Journalist, Dagens Næringsliv
Rune Ytreberg har vært journalist over halve livet og er i dag journalist ved Tromsø-kontoret til Dagens Næringsliv. Han liker verktøy og metoder for avansert research av personer og selskaper. Rune mottok i 2005 Skup-prisen for Brennpunkt-dokumentaren Rovfiskerne.
avatar for Nina Selbo Torset

Nina Selbo Torset

Journalist, Aftenposten
Nina Selbo Torset er gravejournalist i Aftenposten og medlem av International Consortium of Investigative Journalists (ICIJ). Hun har de siste årene vært sentral i flere store graveprosjekter i Aftenposten og har særlig kompetanse på datastøttede metoder.
avatar for Shazia Majid

Shazia Majid

Journalist, VG
Shazia Majid er undersøkende journalist i VG, hvor hun de siste årene har jobbet i avdelingen Dagsorden. Hun har tidligere jobbet i TV2 og er utdannet økonom. Shazia har flere års arbeidserfaring som økonom og regnskapsfører. I 2017 vant hun SKUP-diplom for avsløringen om bistandsmillionene... Read More →
avatar for Tor Henning Ueland

Tor Henning Ueland

Seniorutvikler, Dagbladet
Tor Henning Ueland er utdannet ved NITH og jobber som seniorutvikler, sikkerhetsekspert og «snill hus-hacker» - i Aller/Dagbladet. Han har bistått med graving på det mørke nettet på flere store artikkelserier. Tidligere har han blant annet utviklet nettsidene til Lovdata.
avatar for Henning Carr Ekroll

Henning Carr Ekroll

Nyhetssjef, Aftenposten
Henning Carr Ekroll er nyhetssjef i Aftenposten. Har har jobbet med en rekke graveprosjekter i redaksjonen de sist årene, både som journalist og reportasjeleder. Han har også skrevet bok om offentlig pengebruk. I 2014 fikk han SKUP-diplom for avisens granskning av Forsvarsbyggs... Read More →


Saturday October 26, 2019 17:00 - 18:00 PDT
Athene 2