Loading…
Data-SKUP 2019 has ended
Back To Schedule
Saturday, October 26 • 15:30 - 16:30
Bygde datasettet som avslørte reiseregningsjukset (16.00)

Sign up or log in to save this to your schedule, view media, leave feedback and see who's attending!

Hvordan går man fra en vag idé til å avsløre systematisk juks med reiseregninger hos noen av landets fremste tillitsvalgte? Aftenpostens team forteller hvordan de jobbet med innsyn, bygging av datasett og jaktet på mønstre, og hvordan de brukte sosiale medier og bildeanalyse for å avsløre jukset på Storinget.

Speakers
avatar for Henning Carr Ekroll

Henning Carr Ekroll

Nyhetssjef, Aftenposten
Henning Carr Ekroll er nyhetssjef i Aftenposten. Har har jobbet med en rekke graveprosjekter i redaksjonen de sist årene, både som journalist og reportasjeleder. Han har også skrevet bok om offentlig pengebruk. I 2014 fikk han SKUP-diplom for avisens granskning av Forsvarsbyggs... Read More →
avatar for Carl Alfred Dahl

Carl Alfred Dahl

Journalist, Aftenposten
Carl Alfred Dahl er journalist i Aftenposten med økonomi og næringsliv som dekningsområde. Utdannet i journalistikk og økonomi ved Handelshøyskolen BI. Vant Skup-diplom for serien om stortingsregnskapene i 2019.
avatar for Fredrik Hager-Thoresen

Fredrik Hager-Thoresen

Redaksjonell utvikler, Aftenposten
Fredrik Hager-Thoresen er redaksjonell utvikler og data scientist i Aftenposten. Han har de siste årene vært involvert i en rekke av de største graveprosjektene og har vunnet flere diplomer på Skup og Dataskup.


Saturday October 26, 2019 15:30 - 16:30 PDT
PA 308